dimecres, 4 de març del 2009

2a Jornada (segona divisió)

LA BATALLA DE PALAU
Skonto de risa 2 Senglars 4

Conten les cròniques, que van ser sis els cavallers que respongueren a la crida a combat feta per lo rei i senyor nostre, per mantenir així el domini del seu reialme que, a les primeries de l’any 2009 era assotat pels continus embats dels sarraïns.
Dins el bisbat de girona, molt a prop del tossal anomenat la Creu de Palau, és on produí l’esperat encontre amb l’exèrcit moro. Durant la primera escomesa enemiga, lo cavaller Alfons –portador del penó reial- resultà lleument ferit (1 a 0). Fou llavors quan lo Capità –richome i prohom dels cavallers- ordenà de mantenir les posicions i encomanat-se a la protecció de lo Déu Nostre Senyor, decidí enviar lo cavaller Just i lo cavaller Teixi a etzibar contínues ràtzies a lo enemic moro. La seva lluita sense treva aconseguí de malferir a tres sarraïns (1 a 3). Entretant, lo gros de l’exèrcit sarraí continuava assetjant les defenses reials, i tot i la encarnissada lluita de lo cavaller Manel i lo cavaller Jordi, lo enemic moro aconseguí de tornar a ferir lo cavaller Alfons que encara que anés protegit amb el seu elm, no pogué evitar que un infidel li escapcés l’orella amb despit (2 a 3). Aquest fet feu que l’exèrcit sarraí s’embravís i imposés un setge ferotge sobre la posició catalana. Lo Capità –richome i prohom dels cavallers- manà defensar a sang i fetge lo penó reial, i que aquell que permetés que lo cavaller Alfons fos ferit de nou, seria desposseit de tots els seus bens i enviat a galeres. Alhora lo Capità –richome i prohom dels cavallers-, veient que los sarraïns deixaven desguarnida la seva defensa manà atacar la reraguarda mora, comesa que encomanà a los valerosos cavallers Just i Teixi que, no poguent refusar tan noble causa i amb l’ajut lo Déu Nostre Senyor, es sobreposaren al cansament i a les ferides de la batalla i assestaren un seguit de ràtzies fins que aconsseguiren ferir de mort al cabdill sarraí -ab ben skonto al risa- (2 a 4) foragitant així definitivament de les terres catalanes de lo rei i senyor nostre lo moro infidel.

La redacció


el tiquis miquis del bloc

Alfons (10)

Jordi (10)

Manel (10)

Pau (10)

Teixi (10)

Just (10)

6 comentaris:

  1. Lo cavaller Just i lo cavaller Teixi, enviats por lo Capità –richome i prohom dels cavallers-, van deixar la pell al camp en una demostració sublim de patriotisme i coratge. Els hi rendeixo els honors que els hi pertoca, sens dubte encoratjats pel valor de la saviesa dels curtits en mil batalles cavallers lo Jordi i lo Manel, manats amb ma de ferro per lo Capità, richome i prohom dels cavallers.
    El que no sé es com jugarà lo proper partit el cavaller Alfons mancat d'una orella.

    ResponElimina
  2. Bé sabeu, lo Capità -richome i prohom dels cavallers- que la defensa del reialme és bona part de la responsabilitat de tots els que estimem la nostra terra.
    Vós , heu entès aquesta responsabilitat i heu fet ús de la vostra saviesa per defensar los qui en ell viuen,
    no en va sou anomenat lo Capità -richome i prohom dels cavallers-, i com a tal s'us coneix arreu i s'us tem per la vostra valentia.

    Lo repte que us vaig encomanà, era un repte digne de vós, i a fè de Déu Nostre Senyor que heu respost amb l'honor que us caracteritza.
    Heu tornat victoriòs de la batalla, i la promesa que en aquell moment no vaig fer, la faig ara davant del poble que us aclama....
    ... " per a vós i per gaudi durant el vostre proper descans a palau, disposeu de "la pepita " la nostra darrera CHEERLEADER, ella farà que l'estada sigui com la mereixeu.
    i no tant sols per vós, el reconeixement dels valents cavallers que us oferiren el seu esforç i sacrifici,ells també mereixen el premi del descans acompanyats de les CHEERLEADERS SENGLARS ,
    per a tots vosaltres doncs, bentornats a palau i disfruteu aquesta setmana del descans merescut....
    visca lo REI i visca CATALUNYA.

    capi.... no tinc més remei que treure'm el barret.

    felicita als de la redacció per aquest magnífic article,

    lo rei.

    ResponElimina
  3. Anònim nº14

    Hem guanyat una batalla però no hem guanyat la guerra... Així que, lo capità -richome i prohom dels cavallers- recuperi les forces per la propera batalla que ens durà a guanyar aquesta ansiada i desgastadora guerra...

    Visca lo REI, visca CATALUNYA i visca les corregudes d'en Teixi i en Just...

    ResponElimina
  4. Deixeu les collonades i a veure si el proper partit som com a mínim 7!!! que tinc "agulletes"fins hi tot al carné didentitat!!!!

    ResponElimina
  5. Anònim nº 14

    Això em sona a anònim nº 16...

    jijiji..

    ResponElimina